Sunday, March 6, 2011

Festin de duminica part two

Ca tot mai aveam niste ciuperci conservate de la mama, si ca nu mi-a ajuns mancarea ungureasca de weekendul trecut, m-am gandit la un paprikas simplu de tot. Voua nu va trebuie decat un kilogram de ciuperci albe din comert, spalate si taiate in 2 sau in patru. Nu le ciopartiti prea tare...

Intr-o lingura de ulei incins se prajesc ciupercile. Nu toate odata, sa nu le aglomeram, ca or sa lase zeama si cele de deasupra n-or sa guste din uleiul incins. La fiecare tura, daca e nevoie, mai adaugam ulei. Le adunam pe toate intrun castron, cu tot cu zeama pe care o lasa si stoarcem deasupra jumatate de lamaie.

In aceeasi tigaie in care am prajit ciupercile punem o ceapa maruntita la calit, pana se inmoaie, apoi rasturnam ciupercile, cu toata zeama lor.

Punem sare, piper, si vreo 4 linguri mari de paprika dulce. Plus inca doua de paprika iute. Paprika sau boia. Amestecam bine si turnam doua cani de apa. Le lasam la fiert vreo 15 minute.

Pregatim un amestec de smantana (vreo 3 linguri mari, cam 100 de grame), vreo 2 linguri de faina si o cana de apa, pe care il turnam peste ciuperci. Mai lasam 5 minute la fiert si oprim. Deasupra presaram marar, dar eu pun numai cand servesc.

E atat de bun, pe cat pare de simplu.

No comments:

Post a Comment