Ne trebuie doi dovlecei, 4 rosii mari, putin unt, branza telemea de capra sau de oi, o legatura de marar, niste sare si piper alb, doua oua si niste smantana. Cam atat de simplu e.
Mai intai spalam dovleceii, fara a-i curata de coaja, si-i taiem in doua pe lungime. Cu o lingura ii scobim bine, lasand cam trei patru milimetri pana la coaja. Miezul il tocam si-l aruncam intr-un castron. Tocam marunt si doua rosii, rupem branza bucatele si le amestecam cu dovleceii. Sare punem numai daca branza nu e suficient de sarata. Adaugam piper alb si marar.
Tava se unge cu extrem de putin ulei, se acopera cu felii de rosii si bucatele de unt din loc in loc. Asezam dovleceii si-i dam la cuptor cam 20 de minute.
Intre timp, din 3 linguri de smantana si doua galbenusiri pregatim sosul de gratinat pe care il punem deasupra dupa cele douazeci de minute. Mai dam la cuptor inca zeca minute si apoi putem servi. Rosiile din tava le strangem si le asezam peste dovlecei. Vor avea cea mai buna aroma.
No comments:
Post a Comment