Monday, May 14, 2012

Ceva cu gust asiatic. De pofta.

Recunosc, in ultima vreme am cam uitat sa mai trec pe aici. Chiar daca am mai gatit cate ceva nou, unele cu care m-am si mandrit, n-am avut dispozitia de impartasi. Nici acum nu ma simt in stare, dar o schimbare se face cu un pas mic in alta directie. Asta este unul si e demn de luat in considerare.


Sa trecem la treaba:

In primul rand, cu vreo ora inainte sa aprindem focul, punem pastele de orez la inmuiat in apa rece. La fel si un pumn de urechi de lemn.
....
Intr-un wok sau o tigaie mai mare calim usturoi taiat marunt, ghimbir si ardei iute vreo 3. E prima oara cand folosesc ulei de susan pentru acest fel de mancare si nu pot decat sa va recomand acelasi lucru. Chiar daca e de 12 de ori mai scump decat un ulei normal. Cand usturoiul s-a ingalbenit pe margini aruncam restul de legume (ardei gras rosu, ardei gras galben, morcov, dovlecel sau zucchini, praz, urechile de lemn stoarse). Merge si putin piper negru proaspat macinat.

Atentie cu legumele sa nu ajunga prea moi. La final, pentru ultimele 3 minute, aruncam multi creveti, pastele stoarse si sos de soia.

La final, in farfurie, acoperim cu ceapa verde taiata marunt.

No comments:

Post a Comment