Uite ca ma grabesc si am omis sa fac poza finala.... Eh, asta e, trebuie sa ma credeti pe cuvant ca acest desert e atat de usor de facut si atat de gustos incat riscati sa primiti favoruri sexuale numai sa mai faceti asa ceva. Trebuie tratat cu grija si mai ales sa va prefaceti ca nu e mare lucru pentru a distrage atentia de la minunea pe care tocmai ati facut-o.
Papanasul moldovenesc se deosebeste de impanatul papanas de Bucuresti. E mai mic, mai turtit, ca o chiftea. Nici asa crescut nu e. Dar in schimb, are un gust pe care papanasul sudic numai daca-l dai cu parfum il atinge.
Sa ne grabim dara: jumatate de kilogram de branza de vaci se amesteca cu 100 de grame de zahar si coaja rasa de la o lamaie.
Separat, o lingurita de bicarbonat se stinge in doua trei lingurite de zeama de lamaie apoi se pune peste branza. Se mai pun si doua galbenusuri cu albusurile batute spuma. Toate se amesteca usor, cu lingura, de jos in sus, sa pastram aluatul cat mai pufos. La final punem 150 de grame de faina si o incorporam.
Apoi facem bulgari din aluat, nu prea mari, caci mai cresc in tigaie. Folosim la greu faina, pe maini, pe blat intrucat aluatul e foarte lipicios.
Se aplatizeaza bilele si se face o mica gaura in mijloc. De fapt, forma lor traditionala e de chiftea, dar mie imi plac cu cat mai multa coaja (de asta le fac colacei).
Se prajesc cam cinci minute, la foc mediu sa aiba timp sa se patrunda, pe ambele parti (cinci minute in total).
Cat sunt firbinti se impopotoneaza cu smantana frecata cu zahar si un mot de dulceata.
Gata. Am plecat.
No comments:
Post a Comment