Uite ca a venit vremea sa ma satur de carnati, chisca, toba si cozonaci si sa-mi trimit poftele departe de aceste meleaguri... pana la prietenii nostri chinezi. Am ales sa fac egg fried rice pentru a acomoda vita in sos de fasole neagra (pe care o voi descrie mai tarziu).
Am inceput cu o zi inainte (desi nu e absolut necesar) cu 350 de grame de orez cu bob lung, fiert si pus la frigider. Ideea e ca orezul refrigerat nu mai tinde sa se lipeasca, fiind ideal pentru mancarurile ce au la baza orezul prajit.
Mai nou am dezvoltat un nou stil de a-mi organiza bucataria si anume pregatesc toate ingrediantele inainte de a ma apuca efectiv de gatit.
Lista completa e urmatoarea:
- 350 grame de orez lung prefiert si refrigerat;
- 4 linguri oyster sos;
- 2 linguri soy sos;
- 2 oua batute;
- 4 linguri de ulei vegetal (cel de alune e ideal);
- 2 linguri de morcovi dati pe razatoarea mare;
- 4 linguri de mazare congelata;
- 1 ceapa tanara feliata (spring onion - ceapa noastra de apa merge foarte bine);
- 2 catei de usturoi tocati marunt;
- sare si piper alb.
Mai intai prajim oul intr-un wok si 2 linguri de ulei. Amestecam bine sa rupem omleta in bucatele mici.
Mai adaugam putin ulei si aruncam usturoiul si orezul. Amestecam pana se combina frumos toate aromele.
Acum introducem morcovii, mazarea si ceapa si iar amestecam energic. Dupa doua minute aruncam oyster sos si soia, asezonam cu sare si piper alb si mai amestecam jumatate de minut.
Asta e tot.
No comments:
Post a Comment