Si in plus ii place iarba. QED.
Sa revenim. Azi invatam sa acomodam vita romaneasca la aromele asiatice. Vom reusi.
Mai intai, sa ne pregatim ingredientele:

- 4 linguri de ulei vegetal (recomand de alune);
- 2 linguri de fasole neagra fermentata, spalata si uscata;
- 2 catei de usturoi tocati marunt;
- 1 lingura de sos de soia;
- 1 lingura de otet de vin de orez (eu am folosit otet de mac salbatic);
- 1.5 lingurite de zahar;
- 1.5 lingurite de faina;
- 5 linguri de supa de pui sau apa;
- 1 ceapa mica, alba, feliata pe lung;
- 2 cm ginger dat pe razatoare.
Fasolea o strivim cu o lingura si o amestecam bine cu ginger si usturoi. Peste zahar adaugam otetul, soia si faina si amestecam pana dispar cocoloasele.
Intr-un wok sau tigaie se prajeste carnea. Daca nu ne putem bucura de flacara puternica (probabil ca nu), adauga carnea in ulei in etape, astfel incat sa nu-i scadem temperatura.
Cand toata carnea e prajita, adaugam fasolea cu ginger si usturoi si amestecam bine pana vedem toata carnea acoperita.
Adaugam ceapa si mai amestecam jumatate de minut.


No comments:
Post a Comment