Sunday, January 9, 2011

Una scurta, de duminica seara

Pai de, e duminica seara si am chef de una scurta. Adica cu ce se mai gaseste prin frigider. Unt. Bun asa. Poate prin congelator? Niste pui, ciolane afumate, gheata, 2 sticle, creveti si un pachet suspect.

Aleg untul. Care unt merge cu crevetii. Verific si dulapul cu paste. Tagliatelli - este! Sa-i dam bataie.

O mana de creveti se decongeleaza repede, cam in juma de ora mancam.

Tagliatellele se fierb in multa apa cu sare. Pastele se pun cand apa clocoteste, da?!


Intr-o tigaie pe foc, o felie de unt se topeste in 3 linguri de ulei de masline. Se adauga cateva feliute de usturoi si apoi crevetii. Doua minute si ii amestecam. Inca 2 minute si turnam vin alb dulce. Cam o ceasca de cafea. Asteptam 3 minute si intervenim cu piper, sare si busuioc.

Pastele s-au scurs si se pun in tigaie peste creveti. Amestecam 1 minut sa se acopere pastele bine cu grasime si luam de pe foc.


Asta e tot. Pofta buna.

No comments:

Post a Comment