Mazarea e acea leguma pe care nici vegetarienii n-o suporta. E mica, rotunda si nu se lipeste una de alta. In copilarie o trageam cu prastia, atat de mult o desconsideram. De-abia mult mai tarziu, cu constiinta unei alimentatii sanatoase, am descoperit ca poate fi consumata o data la doua luni ca sa nu-mi afecteaza sanatatea. Acum o folosesc ca back-up, pentru zilele cand n-am altceva de mancare si mi-e lene sa cobor la magazin. E atat de simplu de facut, incat mi-e si jena sa scriu despre asta. Dar pentru ca mai sunt unii pentru care omleta reprezinta un mister culinar, o sa ma prefac ca voi ajuta pe cineva pierzand timpul pe aici.
Deci o sa fiu scurt si la obiect: Un borcan de mazare, 2 cepe, un morcov, vreo 3 linguri de pasta de tomate si un piept de pui taiat cubulete.Ceapa taiata fin se pune la inmuiat intr-o cratita cu ulei. Pe foc, nu la rece! Asezonam cu sare si piper. Dupa 2 minute se adauga morcovul dat pe razatoarea mare. Cand s-au inmuiat legumele, adaugam carnea. Dupa alte doua minute, bulionul si o cana de apa fierbinte. Le lasam cu capac sa fiarba vreo 20-30 de minute, apoi adaugam mazarea si apa cat sa acopere toata compozitia. Mie-mi place sa pun si frunze de dafin la mazare, dar e dupa gustul fiecaruia.
Deci o sa fiu scurt si la obiect: Un borcan de mazare, 2 cepe, un morcov, vreo 3 linguri de pasta de tomate si un piept de pui taiat cubulete.Ceapa taiata fin se pune la inmuiat intr-o cratita cu ulei. Pe foc, nu la rece! Asezonam cu sare si piper. Dupa 2 minute se adauga morcovul dat pe razatoarea mare. Cand s-au inmuiat legumele, adaugam carnea. Dupa alte doua minute, bulionul si o cana de apa fierbinte. Le lasam cu capac sa fiarba vreo 20-30 de minute, apoi adaugam mazarea si apa cat sa acopere toata compozitia. Mie-mi place sa pun si frunze de dafin la mazare, dar e dupa gustul fiecaruia.
Mai lasam vreo 15-20 de minute la fiert. Daca sosul vi se pare prea moale, vi se pare. Daca tot n-aveti incredere sau stiti cu siguranta ca ati scapat cam multa apa, puteti extrage cateva linguri de sos intr-o cana, amestecati cu 2 linguri de faina si reintroduceti. Dar atentie, la fiert sosul trebuie sa fie moale, nu exagerati.
Asta e tot. Nu e reteta care sa va consacre ca bucatar, dar sigur va face un PM satul si sanatos.
No comments:
Post a Comment