

Tot in ziua de mucenici, crestinul e dator sa bea 40 de pahare de vin. Hmmm, cred ca asta n-are legatura cu crestinismul si doar la romani se intalneste.

Mai intai punem la fiert doua cani de apa, topim inca una de zahar si mai adaugam un zahar vanilat si o esenta de rom. Dam deoparte la racit si adaugam coaja rasa de la o lamaie. Asta e siropul in care vom inmuia mucenicii.
Intr-un alt castronel batem un galbenus de ou cu 50 de ml de lapte. Cu asta o sa ungem mucenicii inainte de a-i baga in cuptor.

Aluatul il facem din 550 de grame de faina. O gaura in mijloc in care punem 1 plic de drojdie uscata, o lingurita rasa de sare, 150 de grame de zahar, 1 ou, 80 de grame de unt, si 250 de grame lichid (jumatate apa, jumatate lapte). Framantam cam 20 - 25 de minute pana obtinem un aluat elastic, nelipicios, pe care il dam la crescut vreo ora. Acoperit bineinteles cu o carpa curata.

Ii ungem cu oulsi laptele amestecat si-i dam la cuptor pe mediu pana se rumenesc usor (vreo 15 - 20 de minute). Ii scoate fierbinti si-i inmuiem in sirop cateva secunde. Nu prea mult. Apoi ii ungem pe deasupra cu miere si presaram din abundenta nuca data pe razatoare...
Mancam vreo 3 - 4 asa fierbinti cum sunt, pana ni se face rau. Restul stau bine intr-o cutie la frigider.
No comments:
Post a Comment