Wednesday, December 15, 2010

Cinnabon rolls

What the fuck is this Christmas smell in my house and where did it came from? Oh shit.... cuptorul.... uitasem...

2 hours ago...

Foame nu mi-e. Sete nope. Ceva lipseste. Aaaa...nu!. Altceva, ce pot face singur. Nu aia! Ceva cu zahar.
Ia sa vedem cum se prezinta frigiderul: unt, oua, un borcan cu continut suspect, branza cu mucegai, salam, mere, lapte. A... wait! Eu nu cumpar decat branza proaspata sau telemea... Whatever.

Hai sa facem cinnabon rolls. Ca un bun pm, incepem cu WBS. Prima linie: aluatul, umplutura si glazura. Ce e frumos la cinnabons e ca le putem face pa rand.

Aluatul

De data asta o sa vi le scriu detaliat. Cred ca e singura reteta in care masor cantitatile cu cantarul. Asa ca:
- 2 pliculete de drojdie;
- 240 ml lapte caldut;
- 100 g zahar;
- 80 g unt mai moale, dar nu topit;
- 2 oua;
- 450 g faina;
- 1 lingurita rasa de sare.

Drojdia si zaharul se dizolva in lapte. Dupa 1 minut il punem peste faina, se adauga si restul ingredientelor si se framanta. Eu pastrez 2 linguri din faina deoparte si le adaug numai daca e cazul spre final.

Se framanta pana cand obtinem un aluat foarte moale, elastic, dar care se dezlipeste de pe mana. Aluatul se pune la crescut intr-un castron uns cu ulei. Cu ulei se unge si aluatul pe deasupra. Castronul acoperit cu o carpa se lasa vreo ora la un loc caldut, in acest timp aluatul dublandu-si volumul.

Dupa o ora...

Dam drumul la cuptor la 200 de grade. La mine, pe gaz, il dau pe mediu.

Aluatul se intinde pe o suprafata cu faina formandu-se un dreptunghi. Trebuie sa ajunga la o grosime de 5 mm. Peste aluat se intind:
- 80 g de unt moale;
- 200 g zahar brun;
- 2 linguri de scortisoara;
- 2 linguri de faina.

Untul se intinde uniform cu mana. Restul ingredintelor se amesteca si se imprastie in ploaie, avand grija sa acoperim uniform si marginile.

Apoi se ruleaza si se taie in bucati de 5 cm cu o ata. Stiti cum taia bunica mamaliga cu ata? Tot asa se face si acum.

Bucatile le punem separate in tava cu ulei sau hartie de copt.













Se dau la cuptor cam 10 minute sau pana se auresc pe margine.

Present time...

















Glazura

Trebuie sa fie gata cand se scoate tava din cuptor. Glazura se pune peste rulouri cand sunt fierbinti, ca sa se topeasca si sa le patrunda.

Se mixeaza urmatoarele:
- 200 g zahar pudra;
- 90 g unt;
- 90 g crema de branza Philadelphia;
- esenta de vanilie, 2-3 picaturi;
- un varf de sare.

Peste glazura eu mai pun sos de caramel si nuci.


Nah, acuma dupa atata dulce am chef de-o bere. Old City anyone?

No comments:

Post a Comment