Monday, December 13, 2010

Clatite americane tip Pancakes

E seara si in curand incepe un film interesant trimis de 'matusa mea din America'. Inainte sa-i dau Play, merit si eu un treat mai de peste ocean. Recomandat ca o gustare de seara, dar si ca mic dejun, aceste minuni va vor insufleti viata pentru 5 minute, cu numai 15 minute de munca. Exact asa cum stie un PM.

Asa ca luam un sfert de pachet de faina si-l innobilam cu un praf de copt.

In alt castron, un sfert de lapte, doua oua mari (sau 3 oute - fiecare cum le are), vreo 3 linguri de unt topit, 3 linguri de zahar, 1 de zahar vanilat sau niste esenta isi pierd identitatea cu ajutorul mixerului. Incorporam si faina pana obtinem un aluat destul de gros. Mai gros decat pentru clatitele normale.


Din cele de mai sus ar trebui sa iasa cam 4 clatite. Cu polonicul le adaugam in tigaia incinsa cu 2-3 picaturi de ulei. Nu glumesc, 2-3 picaturi de ulei.Nu hraniti copii mai mult de o data pe saptamana cu clatite.

Toamna, in aluat pun afine. Mmmm...mmm...m!

Clatita americana merge bine cu sucurile de fructe, dar chiar si ciocolata sau dulceturi moi (mai ales de zmeura). Sa nu uitam siropul de artar, neaparat trebuie incercat macar o data in viata.

No comments:

Post a Comment