Si ce sa fac cu ea cand e gata?.... stateam eu cu tonicul in mana si ma gandeam... As fi putut s-o fac salata, daca mi-ar fi pasat cat de cat si de mancare. Altceva, la naiba, n-a mai ramas prin frigider... decat muraturile de la mama. Ia stai asa, ca nu-i chiar rau.... Si atunci m-a lovit!
Sase cartofi spalati s-au si aruncat intr-o oala de apa pe foc, insotiti de doi morcovi tristi. Muraturile maruntite au fost lasate la scurs dupa ce au trecut testul satarului. Erau de toate neamurile: castraveti, gogosari, conopida, kapia. Fripturicile, in tigaie se fac destul de repede, iar eu pun la greu soia si worcester, pana le innegresc de tot. Le-am scos, le-am taiat fasiute si le-am aruncat inca doua minute in tigaie. Ce ramane in tigaie nu se arunca, ci se adauga o cana de apa, din nou worcester, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la scazut, pana devine un sos gros. Asta se toarna peste bucatile de carne.
Cartofii si morcovii odata fierti se curata de coaja si se taie bucatele. Mai mici sau mai mari, dupa cum vrea fiecare. Si se amesteca cu muraturile si carnea. Sare si piper pe deasupra. Am mai pus o ceapa verde, taiata marunt, care-i da un flavor de freshness. Toate se lipesc cu putin ulei crud. Asta pentru ca mi-era lene sa fac o maioneza. Unii mai pun si ciuperci. As fi pus si eu, da' n-aveam.Poza de final n-o mai am, dar ideea ramane.

No comments:
Post a Comment