Monday, January 3, 2011

Niste pui si niste rosii

Demult n-am mai dat pe aici. Nici n-am prea avut nevoie, s-a ocupat mama sa-mi umple frigiderul. Ea e cea care m-a invatat pentru prima oara sa tai ceapa si sa aranjez sarmalele intr-o oala rotunda. Cu siguranta, data viitoare cand voi fi in preajma ei, voi documenta superbii cozonaci cu nuca si mac de Bucovina, zacusca de ciuperci si salata cu sos dulce de gogosari. Simt ca sunt lucruri care nu merita sa se piarda.

Dar sa revin la dezamagirea ultimei zi de concediu si sa trec repede peste principala problema a reintorcerii la munca: ce sa mai mananc? Mai exact spus ce-a mai ramas prin congelator si as putea pregati repede? Destul de simplu: congelatorul contine o sticla de vodka, gheata, niste oase afumate si pulpe dezosate de pui. Alegerea e cat se poate de fireasca... un pahar inalt se umple cu gheata, se toarna din sticla pe jumatate, apoi niste suc de mere...
...iar dupa vreo ora verificam daca s-au dezghetat pulpele si ne pregatim de treaba.

Pulpele la taiem in bucati mai mari si le asezonam cu sare si piper. Mai avem nevoie de o cratita cu capac in care inmuiem 3 catei de ustoroi taiati subtire in 4 linguri de ulei de masline. Adaugam in 2 minute si doua cepe julieni, dar taiate mai taranesc, asa mai cu toporul. Sare si piper peste ceapa, niste balsamic si soia. Se lasa la inmuiat pe cel mai mic foc, cu capac vreo 5 minute.

Apoi adaugam carnea si o tot invartim timp de vreo 10 minute pana-si schimba culoarea.

La final adaugam 2 conserve de rosii intregi, punem capacul si lasam vreo 20-30  minute sa sa patrunda bine. Doua frunze de dafin pot da un iz mai oriental sosului.

Imi place sa o mananc cu piure de cartofi. Mai zic ceva de piure? Nu cred ca e cazul, doar atat: puneti unt gras, iar daca folositi si lapte, ceea ce nu recomand, totusi incalziti-l inainte de a-l pune peste cartofi.



Caserola se aranjeaza de cu seara, e cel mai cinstit asa.

Ati vazut ce simplu e? 

No comments:

Post a Comment