Pai de, e duminica seara si am chef de una scurta. Adica cu ce se mai gaseste prin frigider. Unt. Bun asa. Poate prin congelator? Niste pui, ciolane afumate, gheata, 2 sticle, creveti si un pachet suspect.
Aleg untul. Care unt merge cu crevetii. Verific si dulapul cu paste. Tagliatelli - este! Sa-i dam bataie.
O mana de creveti se decongeleaza repede, cam in juma de ora mancam.
Tagliatellele se fierb in multa apa cu sare. Pastele se pun cand apa clocoteste, da?!
Intr-o tigaie pe foc, o felie de unt se topeste in 3 linguri de ulei de masline. Se adauga cateva feliute de usturoi si apoi crevetii. Doua minute si ii amestecam. Inca 2 minute si turnam vin alb dulce. Cam o ceasca de cafea. Asteptam 3 minute si intervenim cu piper, sare si busuioc.
Pastele s-au scurs si se pun in tigaie peste creveti. Amestecam 1 minut sa se acopere pastele bine cu grasime si luam de pe foc.
Asta e tot. Pofta buna.
No comments:
Post a Comment